Te Negre

El te negre és una beguda estimulant que també procedeix de la planta Camellia sinensis, com el te verd. Es distingeix dels altres, pel tipus d’oxidació que ha patit, és molt més completa. El te negre és el que té més teïna de tots els tipus de tes en patir una oxidació més avançada, s’allibera la teïna i els seus polifenols s’oxiden, donant el color. Es deixa durant unes hores en una sala amb la temperatura, aire i humitat controlades perquè s’oxidi, adquirint particularitats que només pertanyen al te negre. Després es procedeix amb l’assecat del te per frenar l’oxidació.

És un te molt ric en minerals, com el zinc, calci, ferro, fluor, crom, alumini, magnesi, potassi, manganès i fòsfor.

Per cada tassa de te negre, ens aporta uns dos-cents mil·ligrams d’flavanoides (antioxidants naturals), de manera que ens ajuden a millorar la capacitat de dilatació i contracció dels vasos sanguinis, cosa que redueix el risc d’atacs cardíacs

Propietats:

  • És antioxidant: igual que altres varietats de te, el te negre és ric en polifenols que actuen com a protectors contra els radicals lliure, ajuden a combatre l’envelliment.
  • Diürètic: el te negre col·labora amb l’eliminació de líquids en l’organisme.
  • Baix en calories i reconfortant: el te negre pràcticament no té calories, però sí que dóna sensació de sacietat, cosa que el fa ideal per reemplaçar altres begudes.
  • Estimulant: el te negre conté substàncies actives que actuen sobre el sistema nerviós central, de manera que el fa ideal i bo per als esmorzars o primeres hores del dia.
  • Una investigació que va comparar a les dones que prenien te negre amb les que no, ratifica que la ingesta d’aquesta beguda redueix el risc de càncer d’ovaris.
  • Et relaxa: conté l’aminoàcid L-teanina, que ajuda a relaxar-te i concentrar-te millor.
  • Ajuda a que el colesterol HDL (colesterol bo) no s’oxidi.

Te Negre Keemun de Anhui

te keemun

El te Keemun es produeix al comtat de Qimen, a la província d’Anhui. A diferència de la majoria de tes negres, es pren sense llet, tot i que es pot afegir. Ideal per esmorzar ja que és una beguda estimulant i tònica.

  • Origen: Anhui, Xina.
  • Collita: Primavera
  • Altitud: 300-600 m.s.n.m.
  • CaQualitat: Primer grau (First grade)
  • Aroma: Dolç afruitat, acaramelat.
  • Sabor: Fort però amb un toc dolç, gust tradicional a te negre.
  • Color: Vermell-marró.
  • Preparació: Escalfar aigua a 95ºC y vessar 2 / 4gr per cada 25cl d’aigua. Deixar reposar 3-4 minuts i servir.

Escollir una opció

         

Te Negre Serp de Yunnan ***NUEVO***

Te negre originari de Yunnan. Format a partir de brots sencers, encara sense obrir i joves. Característic pels seus brots arrissats i color groc, marró i negre. Molt aromàtic, notes maltosas a fusta, xocolata i cacau. Te amb cos i llarg sabor dolç en boca.

  • Origen: Yunnan, Xina.
  • Collita: Primavera
  • Qualitat: Primer grado (First grade)
  • Aroma: Dolç afruitat, encaramel·lat.
  • Sabor: Fort però amb toc dolç, xocolata, gust a te negre tradicional.
  • Color:  Vermell marró.
  • Preparació: Calentar aigua a 95ºC i vessar 2/4gr per cada 25cl d’agua. Deixar reposar 1-3 min i servir.

Elija la cantidad

         

Te Negre Dian Hong “Brots d’or” te negro

Te negre originari de Yunnan. Format a partir de brots sencers, encara sense obrir i joves. Característic pels seus brots llargs en forma d’agulla i color groc, marró i negre. Molt aromàtic, notes maltoses, a fusta, xocolata i cacau. Te amb cos i llarg sabor dolç en boca.

  • Origen: Yunnan, Xina.
  • Collita: Primavera
  • Altitud: 1500 m.s.n.m.
  • Qualitat: Primer grau (First grade)
  • Aroma: Notes madures, malta, a xocolata, cacau, fusta.
  • Sabor: Dolç, amb cos, notes a cacau, fusta.

Escollir una opció

         

Te Negre Smoky Lapsang Souchong **Fumat**

Té negro, lapsang souchong, Fujiaan, first grade

Un te negre molt especial per la seva característica de fumat. Per a la seva elaboració s’utilitzen la segona i tercera fulla de la planta del te. El seu sabor fumat s’adquireix a l’assecar el te en forns de pi, el que li dóna l’aroma fumat tan característic. Originari de les muntanyes de Wuyi, a la província de Fujian. Orgànic

  • Origen: Fujian, Xina
  • Collita: Finals de Juliol.
  • Altitud: 900-1000 m.s.n.m.
  • Qualitat: Primer grau (First grade)
  • Aroma: Cendra d’avet i cedre, fum de pi i notes de fusta.
  • Sabor: Refrescant, afruitat i per descomptat fumat.
  • Color:Vermell fosc, ambre.
  • Preparació: Escalfar aigua a 95ºC i abocar 2/3 gr per cada 25cl d’aigua. Deixar reposar 1/3 min aprox. i servir. Es pot infusionar 2 cops.

Escollir una opció

         

Te Negre Lapsang Souchong

lapsang souchongUn te negre molt especial i carismàtic. Per a la seva elaboració s’utilitzen la segona i la tercera fulla de la planta del te. Fulles senceres i llargues. Originari de les muntanyes de Wuyi, a la província de Fujian.

  • Origen: Fujian, Xina.
  • Collita: Finals de Juliol.
  • Altitud: 1400 m.s.n.m.
  • Qualitat: Primer grau (First grade)
  • Aroma: Dolç afruitat.
  • Sabor: Dolç, gust tradicional a te negre.
  • Color: Vermell fosc o, ambre.
  • Preparació: Escalfar aigua a 95ºC i abocar 2/3 gr per cada 25cl d’aigua. Deixar reposar 2/3 min aprox. i servir. Es pot infusionar 2 cops.

    Escollir una opció

             

    Te Negre Imperial Jin Mao Hou (Golden Monkey) 

    te nergro, golden monkey, fujian, first grade

    El nom li prové perquè els seus brins llueixen semblants als pèls daurats dels micos, lleugerament corbats de color or. Els fils són arrissades amb un alt percentatge de brots daurats, el que li dóna l’alta qualitat.

  • Origen: Fujian, Xina.
  • Collita: Finals d’Abril.
  • Altitud: 800-900 m.s.n.m.
  • Qualitat: Primer grau (First grade)
  • Aroma: Fresc, afruitat madur.
  • Sabor: Dolç, floral
  • Color: Taronjavermell brillant
  • Preparació: Escalfar aigua a 95ºC i abocar de 2/3 gr per cada 25cl d’aigua. Deixar reposar uns 2/3 minuts i servir. Infusionar 2 cops.

Escollir una opció

         

Te negre Darjeeling First Flush FTGFOP Ref.69

Conegut com el “champagne dels tes. Obtingut de la primera collita al peu de l’Himàlaia, és un te molt aromàtic. És fresc i fi, de gust de fruites madures i lleugerament a moscatell.

  • Origen: Darjeeling (India).
  • Altitud: 2.000 m.s.n.m.
  • Qualitat: Primer grau (First grade)
  • Aroma: Fresc, fusta, notes de fruites madures.
  • Sabor: Dolç i suau, floral. Notes madures i vegetals.

Escollir una opcío

         

Te Negre Earl Grey amb bergamota natural

Un te negre molt especial per la seva característica cítrica. Barreja de tes negres de Yunnan i Ceylán que es complementen a la perfecció amb l’oli natural de bergamota, seguint la més típica barreja anglesa. Ideal per prendre-hoa qualsevol moment del dia, afegir-li un poc de llet per esmorzar, berenar etc.

  • Origen: Yunnan, Xina i Ceylán, Sri Lanka.
  • Altitud: 700-800 m.s.n.m.
  • Qualitat: Primer grau (First grade)
  • Aroma: Cítric a bergamota
  • Sabor: Cítric a bergamota i dolç pel te negre.

Escollir una opció

        

” width=”20″ height=”20″>