Te Oolong

El te Oolong, també conegut com te blau o te “Wu long”, te drac negre en xinès, és un te semi-fermentat, que resta entre el te verd i el te negre en oxidació que li dóna un característic to blavós. Els tes oolong xinesos pateixen una oxidació del 20% mentre que els de Formosa un 60%. És un te molt carismàtic i especial ja que alguns oolong agafen aromes i sabors a fruita i flors, entre ells, presents sempre les orquídies. Prové de la mateixa planta que el te verd, la Camelia sinensis.

Els nostres tes Oolong són d’alta qualitat, de fulla sencera i gran, en comparació amb els tes de baixa qualitat que són de fulles trossejades. És un te que últimament està agafant fama, pel poder elevat de “crema greixos” i ajudar a perdre pes. A més és perfecte per alleujar o prevenir la indigestió.

Propietats:

Les propietats depuratives del te blau són superiors a qualsevol altra varietat de te. En estimular la producció de les secrecions biliars i el funcionament del fetge, resulta adequat per evitar indigestions en el cas de menjars molt greixos, permetent al seu torn el control dels nivells de colesterol.

  • Prevé i millora el fetge gras
  • Aporta vitamines i minerals.
  • Té cura del nostre sistema cardiovascular, netejant artèries i millorant la nostra circulació.
  • Un estudi de la Universitat de Maryland, ha conclòs que el te oolong o blau, és un excel·lent mitjà per aprimar causa del seu alt contingut en antioxidants. Gràcies a la concentració adequada de cafeïna estimula l’organisme per cremar calories més de ser o excel·lent diürètic per eliminar líquids. A més les catequines (potent antioxidant), augmenten el metabolisme i els nivells d’oxidació i termogènesi, provocant així un efecte crema greix important.

 

Te Tieguanyin

 

Te azul Oolong TieguanyinTambé anomenat Tu Kuan Yin o Iron Goddess és un te premium dins de la varietat de tes Oolong, amb origen en Anxi, Fujian. És un dels deu tes més famosos de la Xina. És un te meravellós que amb la infusió veurem que les fulles són fresques i dures, amb el seu color verd a bosc i olor increïble a orquídia. És un te amb un sabor inoblidable i llarga dolçor duradora en boca, senyal de la seva qualitat. Fàcilment distingible amb el seu bon sabor, color i per descomptat aroma. Un cop ho provis, quedaràs meravellat.

  • Origen: Fujian, China.
  • Collita: Primavera
  • Altitud: 1.045 m.s.n.m.
  • Aroma: Perfumat a flors.
  • Sabor: Fruiter amb regust a mel i amb notes d’orquídia.
  • Color: Verd clar.
  • Preparació: Escalfar aigua a 90 º C i abocar de 2 3 gr per cada 25cl d’aigua. Deixar reposar de 1/3 min segons la preferència del gust. Es pot infusionar fins a 3 cops, augmentant el temps d’infusió consecutivament.

Escollir una opció

         

Te Milk Oolong

Te azul Milk Oolong, Taiwan, first grade

El nostre te Milk Oolong és de qualitat Imperial. El seu procés es realitza de forma manual a la província de Fujian. Les fulles acabades de collir es sotmeten a un procés de cocció, durant un període curtíssim, amb el vapor d’una barreja de llet i aigua, el que li dóna la particularitat de l’aroma i sabor a llet.

  • Origen: Fujian.
  • Collita: Principis de Juliol
  • Altitud: 700-800 m.s.n.m.
  • Aroma: Cremós a llet, perfumat a flors.
  • Sabor: notes de llet dolça, vainilla, mantequilla… i orquídia.
  • Color: Groc clar.
  • Preparació: Escalfar aigua a 90 º C i abocar de 2/3 gr per cada 25cl d’aigua. Deixar reposar 1/3 min segons el gust. Es pot infusionar 2 cops, augmentant el temps d’infusió.

Escollir una opció

          

Te Da Hong Pao (Gran túnica vermella)

Te azul Oolong Da Hong Pao

També anomenat Big Red Robe” en anglès, “Gran túnica vermella” en espanyol, és un dels tes més famós de la Xina. Da Hong Pao és el te més famós dels que es cultiven a la muntanya Wuyi. Només existeixen supervivents de la història, quatre arbres purs dins de la cova dels Nou Dracs, els seus brots i les seves fulles es guarden per a visitants d’honor, cerimònies i una quantitat molt petita se subhasta a preus astronòmics. La resta de les plantacions noves serveixen per al comerç exterior.

  • Origen: Fujian, Xina.
  • Cosecha: Primavera
  • Altitud: 650 m.s.n.m.
  • Aroma: Dolç i fresc floral
  • Sabor: Dolç i fresc, sabor torrat amb cos i lleugera fragància floral.
  • Color: taronja brillant
  • Preparació: Escalfar aigua a 90 º C i abocar de 2/3 gr per cada 25cl d’aigua. Deixar reposar de 2/3 min aprox. Es pot infusionar fins a 3 vegades, augmentant progressivament el temps d’infusió. Es recomana usar tetera d’argila i tasses de te de porcellana.

Escollir una opció

         

Te Oolong Dongding

Té Oolong Dongding, Formosa Taiwan, first grade

Un dels tes oolong Formosa més famosos de l’illa de Taiwan. Del portuguès Formosa, illa bella, és un te oxidat entre un 20% -30% pel que aporta a la infusió un cos lleuger i fresc, ideal per a qualsevol moment del dia. Una excel·lent opció per als iniciats.

  • Origen: Formosa, Taiwan.
  • Altitud: 800-900 m.s.n.m.
  • Sabor: Sabor net, afruitat i lleugerament dolç que sens dubte ens farà desitjar una altra tassa de te.
  • Aroma: Notes fresques florals
  • Color: Ambre
  • Preparació: Escalfar aigua a 90 º C i abocar de 23 gr per cada 25cl. Deixar reposar de 3/5 min aprox. Gaudiràs d’un dels tes més exquisits del món.

Escollir una opció

         

Te Oolong Dongding amb “Ginseng”  

Te azul Oolong ginseng, TaiwanÉs una barreja molt fina entre el te oolong dongding de Taiwan i ginseng d’alta qualitat. Degustant la sabrosa barreja notarem la dolçor del te oolong, la lleugera acidesa del ginseng juntament amb notes a regalèssia. Les fulles són recollides a la primavera i després cobertes amb pols de ginseng, enrotllades a mà i després assecades al foc sec d’un wok, el que ressalta el seu sabor especial. Un te fàcil per als principiants, per la seva gran sabor fàcil en boca.

  • Origen: Formosa, Taiwan.
  • Collita: Principi de Maig
  • Propietats: Tònic energitzant, millora el rendiment físic, potent afrodisíac. Augmenta la capacitat de concentració, atenció i permet una major oxigenació per al cor i cervell. Millora el nostre estat d’ànim.
  • Origen: Taiwan.
  • Collita: Principis de Maig
  • Altitud: 800-900 m.s.n.m.
  • Aroma: Fresc, característic del Wulong, dolç i crem
  • Sabor: Lleuger i molt dolça, amb el rerefons gust de ginseng i notes a regalèssia.
  • Color: Daurat
  • Preparació: Escalfar aigua a 90ºC i abocar d 2/3 gr per cada 25cl d’aigua. Deixar reposar de 2/3 min i servir. Es pot infusionar fins a 2 vegades.

Escollir una opció