Te Verd de Xina

El te verd és una de les begudes més conegudes al món i la més consumida (obviant l’aigua). Es remunta al 2737 a.C. quan només uns pocs privilegiats de la noblesa xinesa podien consumir aquesta beguda. La feien servir com a beguda medicinal per promoure la salut, ment i cos. Després de la caiguda de la dinastia Ming, es va estendre el consum a la resta de la població. A diferència del te negre, el te verd no es deixa oxidar, s’assequen les fulles mitjançant vapor a l’estil japonès o s’escalfen les fulles mitjançant torrefacció a l’estil Xinès, el que fa el procés molt més curt i li permet tenir un sabor més suau i mantenir més propietats originals, entre ells els polifenols (potent antioxidant).

El te verd ha estat estudiat científicament per avaluar les seves qualitats saludables, per exemple contra el càncer, per la seva gran capacitat com a antioxidant. Recordant, que el te que conté un poder antioxidant molt més gran, és el blanc.

 

Te Verd Dragon Well – Xi Hu Longjing

te verde xihu longjing, dragon well

Potser el te verd més conegut a la Xina, el nostre Longjing en Xinès “Pou del Drac prové de la millor zona per al seu recol·lecta i amb mes prestigi, al voltant del llac Xi Hu (Llac de l’Oest), a Hangzhou, capital de la província de Zhejiang. una aparença plana i llisa distintiva, lleugerament aixafat seguint el creixement normal del brot que aconsegueixen els grans experts durant el procés de torrat, a partir dels brots més delicats.

  • Origen: Zhejiang, Xina
  • Collita: Inici de primavera.
  • Altitud: 1100-1300 m.s.n.m.
  • Qualitat: Primer grau (First grade)
  • Aroma: Fresca i dolç de nou.
  • Sabor: Refrescant herbal, amb lleugeres notes de fruits secs i fruita, característics pel torrat.
  • Color: Verd brillant clar
  • Preparació: Escalfar aigua a 83ºC i abocar 2-3 gr per cada 25 cl d’aigua. Deixar reposar 1-2 min aprox. i servir.

Escollir una opció

         

Te Verd Huangshan Mao Feng

Te verde Huanshan Mao Feng, Anhui, first grade

El te verd Huanshan Mao Feng és produït a la Muntanya Groga, província d’Anhui. És una regió llegendària pels seus tes verds, pel fet que es conreen en un sòl fèrtil a una altitud de 2.000 m.s.n.m, amb un aire fresc i pluja adequada fan que les fulles siguin grans i forts. És un te que sempre apareix a la llista dels deu tes més famosos de la Xina, amb un lleuger sabor durador en boca i transfons a albercoc, senyal de la seva qualitat i pel que el fa tan especial.

  • Origen: Anhui, Xina.
  • Collita: Inici de primavera
  • Altitud: 2.000 m.s.n.m
  • Qualitat: Primer grau (First grade)
  • Aroma: Afruitat
  • Sabor: Dolç, vegetal i afruitat amb un lleuger sabor durador d’albercoc.
  • Color: Verd brillant.
  • Preparació: Escalfar aigua a 82ºC i abocar de 2/3 gr per cada 25 cl d’aigua. Deixar reposar 2-3 min i servir.

    Escollir una opció

             

    Te Verd Imperial Pólvora “Gunpowder” 

    Te verde Gunpowder, Zhejiang, first gradeLes fulles s’enrotllen en forma de boletes molt petites semblants a la pólvora de canó, d’aquí el seu nom. El te verd es manté fresc més temps a causa de la seva forma comprimida i explota al infusionar. És el te que utilitzen al Marroc, afegint-li brots de menta fresca i sucre. Com més petites i brillants les boletes, de més qualitat és el te. Pel que es pot observar clarament l’altíssima qualitat en el nostre “Gunpowder” qualitat imperial.

  • Origen: Zhejiang, China
  • Collita: Mitjans Abril
  • Altitud: 700-800 m.s.n.m.
  • Qualitat: Primer grau (First grade)
  • Aroma: Vegetal marí y lleugerament fumat.
  • Sabor: Refrescant i dolç, fumat, amb sabor deliciós a te verd tradicional.
  • Color: Groc ataronjat.
  • Preparación: Escalfar aigua a 80ºC i abocar 2/3 gr per cada 25 cl. Deixar reposar 1’5  min i servir.

Escollir una opció