És una varietat de te originària de la regió Pu’er, província de Yunnan, a la Xina. Se l’ha coneix com la regió de la “eterna primavera”, per la seva temperatura temperada sense gelades, que fan del clima, un lloc especialment propici per al cultiu de te.
És un te verd que adquireix totes les propietats de Pu-erh després del procés de maduració. Es comprimeixen les seves fulles grans i s’emmagatzemen durant anys. Alguns inclusos es guarden en cavernes durant més de 50 anys. Com més temps madurant millor, encara que la maduració no canvia les seves propietats, sinó que adquireixen notes aromàtiques diferents, el que els fa únics i especials.
Quan parlem de te vermell Puerh, hem de distingir entre 2 tipus de te: te Puerh verd o cru i te Puerh cuit o madur. Encara podem afegir un tercer, menys conegut el te blanc pu-erh (White pu-erh). L’autèntic te Pu-erh només es pot … llegir més
Una de les propietats més importants del te vermell o pu-erh, és el poder crema greixos, fins i tot l’han batejat com el “devorador de greixos”, juntament amb la propietat digestiva.
A diferència d’altres tes que com més aviat es consumeixin, molt millor, el te vermell Puerh se li deixa envellint per anys, com si del millor vi es tractés.
Es pot presentar de diferents maneres, en fulls solts, o comprimits donant-li forma de disc (Bingcha), maó (Zhuancha), bol (Tuocha) etc.
Capaç de reduir els índexs de greix en l’organisme, es constata científicament a la universitat de Honk Kong i per investigadors francesos. Més tard estudis a la clínica St.Antoine de París, certifiquen que el consum de 3 tasses de te Pu-erh d’alta qualitat durant almenys un mes, disminuïa no solament el nivell de triglicèrids i colesterol dolent sinó el d’àcid úric en percentatges significatius.
Propietats:
-
- Millora la mandra intestinal.
- Millora la mandra intestinal.
-
- Redueix els nivells de sucre en sang.
- Redueix els nivells de sucre en sang.
-
- Depurativa i desintoxica el cos, per exemple contra la resseca, el Puerh activa la producció d’enzims purificadores i el metabolisme del fetge, i així accelera l’eliminació de l’alcohol.
- Depurativa i desintoxica el cos, per exemple contra la resseca, el Puerh activa la producció d’enzims purificadores i el metabolisme del fetge, i així accelera l’eliminació de l’alcohol.
-
- Redueix el colesterol LDL, anomenat dolent.
- Redueix el colesterol LDL, anomenat dolent.
-
- Reforça el sistema immunològic, millora la digestió, enforteix la dentadura per la seva aportació en fluor, elimina àcid úric.
- Reforça el sistema immunològic, millora la digestió, enforteix la dentadura per la seva aportació en fluor, elimina àcid úric.
- Millora l’estat d’ànim en cas de depressió lleu.
Te vermell Pu erh Lincang de “fulles grans” ** ESGOTAT**
Aquest te vermell prové de l’àrea de Lincang, província de Yunnan, una varietat de te pu erh madur i de fulles grans. D’aspecte terrós, mitja fermentació amb molt de cos i sabor suau i llis. Es caracteritza per la seva alta dolçor i el seu sabor a fruita seca, com les ametlles.
- Origen: Lincang, Yunnan.
- Collita: Primavera 2012
- Altitud: 1200-1300 m.s.n.m.
- Qualitat: Primer grau (First Grade)
- Aroma: A fruits secs, ametlla.
- Sabor: Dolç i suau a fruits secs, ametlles.
- Color: Vermell fosc.
- Preparació: Escalfar aigua a 95ºC i abocar de 2/3 gr per cada 25cl d’aigua. Deixar reposar 1-3 minuts. En les següents infusions, augmentar ½ minuts aprox. cada vegada.
Te vermell pu erh Laochatou **NOU**
Aquest te vermell prové de l’àrea de Menghai, província de Yunnan, una varietat de te pu erh madur i característic per la seva presentació. D’aspecte terrós, mitja fermentació amb molt de cos i sabor suau i llis. Es caracteritza per la seva alta dolçor i el seu sabor a fruita seca, com les ametlles.
-
-
- Origen: Menghai, Yunnan.
- Collita: 2012
- Qualitat: Primer grau (First Grade)
- Aroma: A fruits secs, ametlla.
- Sabor: Dolç i suau a fruits secs, ametlles.
- Color: Vermell i fosc
- Preparació: Escalfar aigua a 95ºC y abocar de 2/3 gr per cada 25cl d’aigua. Deixar resposar 1-3 minuts. En les següents infusions, augmentar ½ minuts aprox. cada vegada.
-
Te vermell pu erh Yunnan brick **ESGOTAT**
Aquest te vermell prové de la província de Yunnan, una varietat de te pu erh madur i característic per la seva presentació en forma de maó i 100 gr de pes. D’aspecte terrós, mitja fermentació amb molt de cos i sabor suau i llis. Es caracteritza per la seva alta dolçor i el seu sabor a fruita seca, com les ametlles..
-
- Origen: Yunnan.
- Collita: 2013
- Qualitat: Primer grau (First Grade)
- Aroma: A fruits secs, ametlla.
- Sabor: Dolç i suau a fruits secs, ametlles.
- Color: Vermell i fosc
- Preparació: Escalfar aigua a 95ºC y abocar de 2/3 gr per cada 25cl d’aigua. Deixar resposar 1-3 minuts. En les següents infusions, augmentar ½ minuts aprox. cada vegada.
Te vermell Puerh Devora-greixos EXTRA
Te vermell Puerh d’altíssima qualitat, originari de la província de Yunnan. Puerh processat i fermentat, després s’emmagatzema ja en sec. Infusió de color vermellosa, lleugerament marró. Notes terroses, minerals, a fruits secs, ametlla, i dolça, durador en boca. Lleugera acidesa que desapareix ja en la 2 infusió, i s’incrementa la dolçor.
- Origen: Yunnan, Xina.
- Collita: 2016
- Altitud: Sobre els 1.800 m.s.n.m.
- Aroma: Terrós, mineral, ametlla amb pell.
- Sabor: Lleuger i dolça, ametlles.
- Color: Vermellós a marró.
- Preparació: Escalfar aigua a 95ºC. Abocar 2/3 gr per cada 25cl d’aigua. Deixar reposar 3-4 min aprox. i servir.
Te vermell Puerh d’altíssima qualitat, originari de la província de Yunnan. Puerh processat i fermentat, després s’emmagatzema ja en sec. Infusió de color vermellós, lleugerament marró. Notes molt terroses, minerals, a fruits secs, ametlla, i dolç, duraders en boca.
-
- Origen: Yunnan, Xina.
- Collita: 2016
- Altitud: Sobre els 1.800 m.s.n.m.
- Aroma: Terrós, mineral, ametlla amb pell.
- Sabor: Lleuger i dolça, ametlles.
- Color: Vermellós a marró.
- Preparació: Escalfar aigua a 95ºC. Abocar 2/3 gr per cada 25cl d’aigua. Deixar reposar 3-4 min aprox. i servir.
Pu-erh en taronja natural ** ESGOTAT**
Un te Pu-erh del 2012, ja fermentat d’altíssima qualitat de la regió de Menghai, província de Yunnan, dins d’una taronja fresca “Xinhui“ de Guangdong. Es deixa assecar la taronja farcida de te, perquè aquest absorbeixi tots els seus aromes. Amb un sabor suau a fruits secs pel te Puerh i tocs a taronja, quedaràs sorprès. Recomanat per als refredats, alleujament de la tos.
- Origen: Yunnan, Xina. Taronja de Guangdong
- Collita: 2012.
- Aroma: Terrós a pu-erh i lleuger a taronja.
- Sabor: Dolç i suau a mandarina amb tocs a fruits secs.
- Color: Vermell-taronja.
- Preparació: Escalfar aigua a 95ºC. Abocar 2 / 3gr per cada 25cl d’aigua. Deixar reposar d’1 a 2 min aprox. i servir.
Te vermell pu erh Tuocha (boletes) de la regió de menghai, factoria Haiwan, col·lecció Laotongzhi. Envasat en mini boles individuals de 5 gr cadascuna, ideal per prendre-ho a casa, un regal, per a viatges o fins i tot endur-te’l a la feina. Característic sabor terrós del pu erh, collita del 2011, aporta notes afruitades i a fruits secs.
- Origen: Yunnan, Xina.
- Collita: salvatge 2011.
- Aroma: Terrós a pu-erh.
- Sabor: Característica a pu erh, terrós amb notes a fruites i fruits secs.
- Color: vermell rogenc
- Preparació: Escalfar aigua a 95ºC. Abocar 2/3 gr per cada 25 cl d’aigua a la tassa, netejar el te cobrint i tirant l’aigua ràpidament. Un cop rentat el te, abocar aigua a 92ºC i deixar reposar 1 min aprox, colar i servir. Permet infusionar diverses vegades augmentant progressivament el temps d’infusió. Si es desitja una infusió forta, es pot prendre sense rentar.
Disc de Pu erh bing cha “Qizi cake” ** ESGOTAT**
Te vermell o pu erh d’altíssima qualitat, amb presentació compactada en forma de disc (bingcha) de 357 gr / peça. De la regió de Menghai, factoria CNNP, pu erh fermentat. Un te envellit durant anys, amb un gust especial característic del te vermell i notes a fruits secs.
- Origen: Yunnan, Xina.
- Collita: producció 2006.
- Aroma: Terrós a pu-erh.
- Sabor: Característica a pu erh, terrós amb notes a fruites i fruits secs.
- Color: vermell rogenc
- Preparació: Escalfar aigua a 95ºC. Abocar 2/3 gr per cada 25 cl d’aigua a la tassa, netejar el te cobrint i tirant l’aigua ràpidament. Un cop rentat el te, abocar aigua a 92ºC i deixar reposar 1 min aprox, colar i servir. Permet infusionar diverses vegades augmentant progressivament el temps d’infusió. Si es desitja una infusió forta, es pot prendre sense rentar.